Защо някои сайтове имат разширени описания в резултатите от търсенето - отговорът е структурирани данни - Google Structured Data

Сподели

Ако искате да тествате вашия сайт за наличие на структурирани данни - може да използвате безплатното приложение на google: Structured Data Testing Tool - https://search.google.com/structured-data/testing-tool/u/0/?hl=bg… Както сме писали и преди - структурираните данни помагат на Google да разбере съдържанието в сайта ви, което може да бъде използвано за показване на разширени описания в резултатите от търсенето.

Google Търсене усилено работи, за да разбере съдържанието на страниците.

Можем да помогнем, като предоставим изрични улики за значението на дадена страница на Google, като включим структурирани данни на страницата. Структурираните данни са стандартизиран формат за предоставяне на информация за страница и класифициране на съдържанието на страницата; например на страница с рецепта, какви са съставките, времето и температурата на готвене, калориите и т.н.

Google използва структурирани данни, които намира в мрежата, за да разбере съдържанието на страницата, както и да събере информация за мрежата и за света като цяло. Например, тук е структуриран фрагмент за данни JSON-LD, който може да се появи на страницата за връзка на корпорацията за неограничени топчета, като описва информацията за контакт:

<script type="application/ld+json">
{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Organization",
"url": "http://www.example.com",
"name": "Unlimited Ball Bearings Corp.",
"contactPoint": {
"@type": "ContactPoint",
"telephone": "+1-401-555-1212",
"contactType": "Customer service"
}
}
</script>